• OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer & messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

NavnenytPrimær produktionVand- og energibesparende teknologier20. 11. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Kaffevirksomhed investerer i at styrke bæredygtig omstilling i branchen

Med et årsresultat på 9,2 mio. kr. før skat er indtjeningen hos en af Danmarks førende kaffevirksomheder, Peter Larsen Kaffe, tilbage på rette kurs. Det vil virksomheden udnytte til at intensivere indsatsen for en bæredygtig omstilling af verdens kaffeproduktion, der er truet af klimaforandringer, usunde dyrkningsmetoder og kummerlige vilkår for kaffefarmerne.

Administrerende direktør Claus Bertelsen retter fokus mod sikring af Peter Larsen Kaffes forretning i fremtiden. Det kræver en forsvarlig og bæredygtig produktion af vores råvare, siger han.

Selvom Peter Larsen Kaffe er kommet ud på den anden side af coronapandemien med et tilfredsstillende resultat på 9,2 mio. kr. for regnskabsåret 2022/2023, er der udfordringer nok at tage fat på. Den usikkerhed, som pandemien medførte i hele virksomhedens forsyningskæde har fået ny næring af krigen i Ukraine, og samtidig lurer en langt større trussel i horisonten.
For mens efterspørgslen på kaffe forventes at stige med op mod 50 pct. på verdensplan i 2050, er både de områder, hvor kaffen dyrkes, og de farmere der dyrker den, under pres. Usunde dyrkningsmetoder og klimaforandringer, som kaffebranchen selv bidrager til, truer produktionen. Det samme gør de internationale handelsstrukturer, der udhuler kaffefarmernes levevilkår.

I samarbejde med verdens kaffefarmere
Derfor retter Peter Larsen Kaffe i disse år i stadigt stigende grad fokus mod fremtidssikring af forretningen.
-Vores primære udfordring er at sikre virksomhedens forsyningskæde. I samarbejde med kaffefarmerne arbejder Peter Larsen Kaffe bl.a. for at understøtte en omfattende omlægning til skovlandbrug og mere bæredygtige dyrkningsmetoder, der reducerer både behovet for brug af kunstgødning og CO2-udledningen markant, skriver administrerende direktør Claus Bertelsen i sin ledelsesberetning.

Nyt selskab skal styrke indsatsen
En stor del af indsatsen for omlægning af verdens kaffeproduktion kommer til at ligge hos det nye selskab GrowGrounds, som Peter Larsen Kaffe er medstifter af sammen med bl.a. moderkoncernen, svenske Löfbergs. Claus Bertelsen understreger, at investeringen i GrowGrounds er nødvendig, både af økonomiske, miljømæssige og menneskelige årsager:
-Det er ikke ren velgørenhed. Vi skal selvfølgelig stadig være en forretning, der tjener penge. Men det skal vi først og fremmest for at kunne sikre en forsvarlig og bæredygtig produktion af vores råvare, så vi også har en forretning i fremtiden. Heldigvis er vi vant til at tænke og arbejde langsigtet, siger han.
Peter Larsen Kaffe har i regnskabsåret modtaget flere priser for sit bæredygtighedsarbejde.

Seneste nyt fra redaktionen

Ville du spise en laboratoriedyrket bøf? Mad dyrket på celleniveau møder flere dilemmaer

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop28. 11. 2023

Den dag, vi kan dyrke et stykke kød i en petriskål, som er helt identisk og umulig at skelne fra et stykke lårmuskel fra en ægte levende ko, vil alting være forandret. Og den dag kan komme, før vi aner det, takket være bl.a. forskere fra CellFood Hub og Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. [...]

I fremtiden kan fødevareemballagen spises

AktueltForskningPakke- og fyldemaskiner samt emballage28. 11. 2023

Et nyt forsknings- og innovationsprojekt skal skabe en fødevarefilm, der ligner plast, beskytter det hakkede oksekød, men ryger med i gryden. Den spiselige film bliver en del af kødsovsen - og der er ingen affald. Innovationsfonden har investeret 10,1 mio. kr. i projektet EAT-pack, som DTU [...]

Vand bliver til videnskab: Forskere har opfundet specielt vand til kaffebrygning

AktueltInnovation28. 11. 2023

Forskere fra Københavns Universitet og en række fagfolk står bag en helt ny vandbehandling, som er specielt designet til kaffebrygning. Opfindelsen blev præsenteres på Københavns Universitet sidste uge. Det er nærmest en videnskab at riste, male og dosere de helt rigtige kaffebønner. For slet [...]

Ny klimarapport: Københavns Kommunes klimaaftryk på fødevareområdet falder

Klima og miljøMadspildsløsningerNavnenyt27. 11. 2023

Klimaaftrykket fra Københavns Kommunes fødevareindkøb skal reduceres med 25 procent inden 2025. Sådan lyder målet i kommunens mad- og måltidsstrategi. Ny klimarapport giver status på CO2e-udledningerne. Hver dag serverer Københavns Kommunes offentlige køkkener 70.000 måltider for byens børn, [...]

Hydract A/S skal gennemføre pilotprojekt hos tysk mejerigigant

NavnenytProcesudstyrVand- og energibesparende teknologier27. 11. 2023

I oktober fik den danske virksomhed Hydract A/S to ordrer på sine vandstyrede ventiler til mejeriselskabet Arla. Og medio november, underskrev virksomheden en aftale med Sachenmilch i Leppersdorf, Tyskland, om gennemførslen af et pilotprojekt vedrørende reduktion af deres energiforbrug. Denne [...]

Plantebaseret pulled pork vinder Tech Innovation Programme ved Danish Entrepreneurship Festival

InnovationUddannelse27. 11. 2023

Plantefars med smagen af pulled pork var så god en idé, at to elever fra NEXT Vibenshus Gymnasium i København snuppede førstepladsen i iværksætterkonkurrencen Tech Innovation Programme ved Danish Entrepreneurship Festival. Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative [...]

Nye miljøkrav til pakning af pålæg og ost udfordrer fødevareindustrien

BranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballageTopVand- og energibesparende teknologier21. 11. 2023

Danske fødevareproducenter skal til at forberede sig på nye miljøkrav til emballage. Et af de områder, der bliver berørt af de nye regler, er emballage til skiveskåret pålæg og ost. Her skal pakningerne ned i gramvægt og samtidig skal der i højere grad bruges emballage af materialer, der kan [...]

Fleksible ostekedler til mozzarella

AktueltProduktionsudstyr21. 11. 2023

Øllingegaard Mejeri føjede for nylig produktionen af mozzarellaost til sortimentet mejeriprodukter. Det skete på opfordring fra en større pizzakæde, der ønskede lokalt produceret mozzarellaost til deres pizzaer. Anskaffelsen af to alt-i-en ostekedler har gjort opstarten overkommelig og giver plads [...]

Fermentering skal gøre planteost lækker

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion21. 11. 2023

Videnskaben kigger mod den tusinder år gamle teknik, fermentering, for at lave planteoste, der både føles og smager som rigtig ost. I et nyt forskningsresultat fra Københavns Universitet viser forskere, at teknikken rummer gode muligheder for at lave klimavenlige oste, som folk gider at [...]

Aftale i Kina giver større bredde i eksport af oksekød

Navnenyt20. 11. 2023

En ny handelsaftale mellem Danmark og Kina åbner nye muligheder og giver en større bredde i eksporten ud af Europa for Danish Crown Beef. Dansk oksekød kan snart være på vej til det kinesiske marked. Det er blevet en realitet, efter at der nu er underskrevet en handelsaftale mellem de to lande. [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ville du spise en laboratoriedyrket bøf? Mad dyrket på celleniveau møder flere dilemmaer

    28.11.2023

  • I fremtiden kan fødevareemballagen spises

    28.11.2023

  • Vand bliver til videnskab: Forskere har opfundet specielt vand til kaffebrygning

    28.11.2023

  • Ny klimarapport: Københavns Kommunes klimaaftryk på fødevareområdet falder

    27.11.2023

  • Hydract A/S skal gennemføre pilotprojekt hos tysk mejerigigant

    27.11.2023

  • Plantebaseret pulled pork vinder Tech Innovation Programme ved Danish Entrepreneurship Festival

    27.11.2023

  • Nye miljøkrav til pakning af pålæg og ost udfordrer fødevareindustrien

    21.11.2023

  • Fleksible ostekedler til mozzarella

    21.11.2023

  • Fermentering skal gøre planteost lækker

    21.11.2023

  • Aftale i Kina giver større bredde i eksport af oksekød

    20.11.2023

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik