Hygiejne og fødevaresikkerhed
Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise,
ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne
FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for
130 år gamle flasker vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne
To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem
EU strammer reglerne for listeria i spiseklare fødevarer
Stigning i infektioner med listeria i EU får Kommissionen til at indføre skrappere krav til producenter af spiseklare fødevarer fra juli 2026. Det viser den
Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer
Forbrugerne kan blive beskyttet mod den livsfarlige bakterie listeria, som udgør en stigende risiko i fødevarer, af den energibesparende teknologi raslysering fra danske Lyras A/S.
Hent flere