• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

NavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 03. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Fra fejedreng til Production Director: Morten Skov vender hjem til HM Systems A/S

Morten Skov har gennem årene opbygget en solid karriere i HM Systems A/S; en virksomhed specialiseret i etiketterings- og mærkningsudstyr til bl.a. fødevareindustrien. Hans rejse begyndte som 12-årig, da han cyklede forbi virksomhedens tidligere lokation i Vojens og spurgte, om de manglede en arbejdsdreng. Det gjorde de, og dermed begyndte en rejse, der skulle forme hans karriere.

Morten Skov.

-Jeg startede med at feje gulve og samle maskiner efter skoletid. Efter folkeskolen kom jeg i lære som maskinarbejder, og derefter tog jeg et år som rejsemontør, hvor jeg satte etiketteringsudstyr op over hele verden. Men jeg ville lære mere, så jeg uddannede mig til produktionsteknolog – naturligvis mens jeg stadig arbejdede hos HM, fortæller Morten.
Hans nysgerrighed og flair for faget gjorde, at han hurtigt fik mere ansvar. Først som lageransvarlig, dernæst som produktionschef og senere som fabrikschef, hvor han blandt andet var involveret i virksomhedens flytning til de nuværende lokaler i Hammelev.

Etikettering: En teknisk krævende branche i konstant udvikling
I 2017 forlod han HM Systems for at prøve kræfter med nye udfordringer som produktionschef og produktionsdirektør i andre virksomheder. Men nu vender han tilbage – med en endnu bredere erfaring og et stærkt kendskab til både branchen og den virksomhed, han nærmest er vokset op i.
-Det her er bare en spændende branche. Teknologien udvikler sig konstant, og der er hele tiden nye krav fra industrien. Det stiller store krav til, hvordan vi optimerer vores produktion og sikrer, at vores løsninger ikke bare er effektive, men også fleksible nok til at imødekomme fremtidens behov, forklarer han.
HM Systems producerer etiketteringsudstyr, der anvendes på tværs af flere industrier – fra fødevare- og medicinalbranchen til logistik og produktion. Maskinerne skal kunne integreres i komplekse produktionslinjer, håndtere forskellige materialer og samtidig levere høj præcision.


-Jeg har selv lavet stumperne, samlet maskinerne og stillet dem op hos kunderne. Det giver en unik forståelse for, hvordan vi bedst muligt udvikler vores produktion, så vi kan levere de mest driftssikre løsninger, fortsætter Morten Skov.

Stærkt fællesskab og en inkluderende arbejdsplads
Hos HM Systems er genansættelsen af Morten Skov blevet taget godt imod, og Morten selv er begejstret over at være tilbage:
-Maskinerne, produktionen, menneskerne – det er jo det, jeg er vokset op med. Næsten alle, jeg har arbejdet med tidligere, har ringet og givet deres input til, hvad der fungerer, og hvad vi kan forbedre. Det har været en varm velkomst.
Morten Skov beskriver sin ledelsesstil som inkluderende og lægger stor vægt på at skabe en arbejdsplads, hvor alle trives, uanset baggrund:
-Her hos HM har vi altid haft en arbejdsplads, hvor der var plads til folk med forskellige udfordringer – ADHD, Asperger eller unge, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at vi kan rumme forskellige mennesker og give dem en chance, forklarer han.
Den filosofi passer perfekt med HM Systems’ grundværdier. For nyligt modtog virksomheden Haderslevmærket, en anerkendelse fra Haderslev Kommune, der tildeles virksomheder, som gør en ekstra indsats for at inkludere medarbejdere med forskellige baggrunde og behov.

En strategisk ansættelse for fremtiden
CEO Michael Rix er glad for at have Morten Skov tilbage i HM Systems:
-Morten kender HM Systems indefra og har samtidig opbygget en solid erfaring fra andre virksomheder. Hans kombination af teknisk indsigt, strategisk forståelse og menneskelig ledelse gør ham til den helt rette til at drive vores produktion fremad. Vi er meget glade for at have ham tilbage i teamet.
Ansættelsen af Morten er et vigtigt skridt i HM Systems’ strategiske udvikling. Allerede inden sin officielle opstart har Morten besøgt virksomheden flere gange og er gået i gang med at genopfriske sin viden om de processer, han nu igen skal være en del af.
-Det handler ikke bare om at styre en produktion, men om at forstå de små detaljer, der gør en stor forskel for slutkunden. Vi skal være skarpe på præcision, holdbarhed og pålidelighed, for etikettering er en afgørende del af produktionsflowet i mange industrier, siger han.
Med Morten Skov som Production Director er HM Systems klar til at videreudvikle sin produktion og sikre, at virksomheden fortsat leverer innovative og holdbare løsninger til kunder i ind- og udland.

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

Hygiejne og fødevaresikkerhedProduktionsudstyrTop09. 09. 2025

Forbrugerne kan blive beskyttet mod den livsfarlige bakterie listeria, som udgør en stigende risiko i fødevarer, af den energibesparende teknologi raslysering fra danske Lyras A/S. Listeria var årsag til mindst 340 dødsfald i Europa i 2023 og er lige nu skyld i, at store mængder franske fødevarer [...]

Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

AktueltKonferencer og messer09. 09. 2025

Siden 1951 har drinktec-messen samlet den internationale industri for drikkevarer og flydende fødevarer. I år sker dette fra den 15. til 19. september i München. Messen dækker hele værdikæden fra råvarer og ingredienser over procesteknologi og maskiner til påfyldning og emballering til [...]

Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed09. 09. 2025

Den nyeste DANMAP-rapport fra DTU Fødevareinstitut og Statens Serum Institut viser, at antibiotikaresistens i E. coli bakterier fra dansk kyllingekød fortsat ligger på et lavt niveau – særligt for stoffer, der er afgørende for behandling af mennesker. Til gengæld peger rapporten på en bekymrende [...]

Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

Branchenyt09. 09. 2025

Debatten om stigende fødevarepriser fylder meget i både medier og samfund. Forklaringen er - ifølge Dansk Akvakultur Producentorganisation - sammensat, men i korte træk handler det om, at den globale efterspørgsel stiger hurtigere end udbuddet. Verdens befolkning nærmer sig otte milliarder, og [...]

Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

Konferencer og messer09. 09. 2025

Sikkerhed og beredskab har aldrig været vigtigere end i dag. Branden i Børsen og det ændrede sikkerhedsbillede internationalt betyder en ny sikkerhedsmæssig virkelighed for danske virksomheder anno 2025. På konferencen fortæller en stor dansk fødevarevirksomhed om, hvordan de arbejder med [...]

Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

Konferencer og messerLaboratorieteknikTop03. 09. 2025

Den 10. og 11. september byder smilets by, Aarhus, velkommen til LabDays Aarhus 2025 i Aarhus Congress Center. Messen sætter ny rekord med 97 udstillere – og den tegner således til at blive årets største event for den skandinaviske laboratoriebranche. I næste afholdes LabDays Aarhus 2025 – [...]

Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt03. 09. 2025

Den danske fødevarevirksomhed Nocla udvider sit strategiske fundament med et stærkere fokus på ingredienser og videnssamarbejde. Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation er i centrum, når Nocla tager næste skridt i sin vækstrejse: Ny kategori. Klar struktur. Og nye ingredienser på [...]

Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed02. 09. 2025

I 2024 blev der registreret 55 fødevarebårne sygdomsudbrud i Den Centrale Udbrudsgruppe, som består af DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut. Året var især præget af tre store salmonellaudbrud fra henholdsvis salat og kød. Det fremgår af den nye årlige zoonoserapport, [...]

SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

Navnenyt02. 09. 2025

SEGES Innovation og datterselskabet Datalogisk samler nu kræfterne i ét fællesskab. Målet er at blive Nordeuropas største leverandør af planteprogrammer til landbruget. Innovationsvirksomheden SEGES Innovation overtog i 2024 det fulde ejerskab af it-virksomheden Datalogisk, der hidtil har kørt [...]

Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

Navnenyt02. 09. 2025

DAN-doors A/S præsenterer markedets første danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum - ned til -30°C. Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed. DAN-doors A/S hæver barren i byggeriet med lanceringen af en ny 1-fløjet, hængslet EI₂90-branddør til frostrum. Døren er udviklet og [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

    09.09.2025

  • Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

    09.09.2025

  • Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

    09.09.2025

  • Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

    09.09.2025

  • Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

    09.09.2025

  • Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

    03.09.2025

  • Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

    03.09.2025

  • Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

    02.09.2025

  • SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

    02.09.2025

  • Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

    02.09.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik