• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltNavnenytProcesudstyr01. 04. 2025 | Helle Friemann Nielsen

FOSS A/S sætter ny rekord i 2024: Innovation og investeringer driver væksten

2024 har været et bemærkelsesværdigt år for FOSS A/S med en historisk stærk vækst, markante investeringer og en solid fremdrift i virksomhedens strategi. Den globale efterspørgsel på FOSS’ analyseløsninger er stigende, og med sin avancerede teknologi understøtter virksomheden verdens 100 førende fødevareproducenter og over 40.000 andre kunder i at skabe en mere innovativ og bæredygtig fødevareproduktion.

Administrerende direktør Kim Vejlby Hansen, FOSS A/S.

FOSS har i 2024 opnået det bedste finansielle resultat i syv årtier. Med en omsætningsvækst på 6 pct. og en rekordstor driftsindtjening på 640 mio. kr. har virksomheden styrket sin markedsposition på tværs af regioner og forretningssegmenter. Samtidig har FOSS investeret 216 mio. kr. i strategisk vækst, herunder opførelsen af en ny højteknologisk fabrik i Vinge, der med en samlet investering på 500 mio. kr. vil øge produktionskapaciteten og bæredygtigheden – herunder opførelsen af 2.400 m2 solceller på taget, en vindmølle og et ATES-anlæg til opvarmning og nedkøling af hele fabrikken.
-2024 har været et bemærkelsesværdigt år for FOSS, der understreger den voksende efterspørgsel på vores innovative analyseløsninger. Med vores innovative teknologi sikrer vi, at vores kunder kan bidrage til fødevaresikkerhed, forbedret kvalitet, retfærdig afregning af råvarer, en bedre udnyttelse af råvarer, og samlet set en mere bæredygtig fremtid , siger administrerende direktør Kim Vejlby Hansen.

Innovation sikrer global markedsledelse
FOSS’ innovationsfokus og gentagne banebrydende lanceringer af helt nye teknologier har sikret virksomheden en markedsførende position. I dag analyserer FOSS’ løsninger over 80 pct. af alle mælkeprodukter i verden, over 80 pct. af alt korn og mere end 95 pct. af al vin.


FOSS investerer 10 pct. af sin omsætning i forskning og udvikling for at sikre en kontinuerlig pipeline af banebrydende produkter og løsninger, der skaber balance mellem effektivitet, bæredygtighed og fødevaresikkerhed. Et stjernegodt eksempel er den nye LIBS-teknologi, som FOSS introducerede for første gang i 2023 med løsningen ”Micral” til elementanalyse – en teknologi, som bogstaveligt talt er af en anden verden, da den har været anvendt på NASA’s Rover-mission på Mars gennem samarbejde med Niels Bohr Instituttet (drevet af bl.a. en af FOSS’ medarbejdere, Kjartan Kinch).

Bæredygtighed: Fra mission til god forretning
Bæredygtighed har altid været en integreret del af FOSS’ mission om at sikre kvalitet og optimere produktionen i verdens landbrugs- og fødevaresektor. Virksomheden har udnyttet innovation til at sikre retfærdig afregning og har samtidig anvendt den samme teknologi til at bekæmpe forfalskning og tilsætning af skadelige stoffer, fx i råmælk til mælkeprodukter.
Foruden egne investeringer i solceller, ATES-anlæg og en kommende vindmølle har FOSS gjort bæredygtighed til en god forretning ved at minimere spild og optimere råvareudnyttelsen for fødevareproducenter i hele verden.
-Hos FOSS er innovation ikke blot et begreb – det er en livsfilosofi. Vi er dedikerede til at drive bæredygtighed på tværs af vores produkter, processer og operationer for at bane vejen for en mere effektiv og ansvarlig fødevareproduktion, siger bestyrelsesformand Peter Foss.

Geopolitik og usikre tider for dansk milliardvirksomhed
Geopolitik spiller en stadig større rolle for FOSS, og de nye og usikre tider, herunder spændingerne mellem EU og USA, påvirker forretningen. EU og USA er virksomhedens suverænt største markeder med en omsætning på henholdsvis over 1 mia. kr. og over 600 mio. kr. Øgede udgifter til told og andre handelspolitiske udfordringer vil kunne få betydning for priserne på FOSS’ løsninger og dermed potentielt påvirke producenter og forbrugere mere end FOSS selv. Virksomheden har aldrig haft større fokus på at tilpasse sig disse dynamikker og sikre stabilitet i sin forretning.
-Handelspolitiske udfordringer påvirker både os og vores kunder, men vi navigerer målrettet i omskiftelige tider, hvor innovation er nøglen til en bæredygtig fremtid. Nedlukningen af vores forretning i Rusland kostede os mere end 100 mio. kr. i omsætning årligt og et marked i eksplosiv vækst, men vi har ikke fortrudt det ét sekund. Vores evne til omstilling og innovation har gjort os stærkere end nogensinde – med rekordvækst og FOSS’ bedste årsresultat i virksomhedens snart 70-årige historie. Det beviser, at en robust forretning ikke blot modstår geopolitisk usikkerhed, men omsætter den til nye muligheder, siger administrerende direktør Kim Vejlby Hansen.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik