• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltKonferencer og messer19. 03. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Fornyet FoodTech vil sætte retning for fremtidens fødevareteknologi

Ambitionen er at være den samlende destination for fremtidens fødevareteknologi, når FoodTech 1.-3. oktober 2024 finder sted i MCH Messecenter Herning. En destination, hvor branchen fokuserer på fremskridt og sammen udforsker løsninger på nutidens og fremtidens udfordringer.

FoodTech 2024 byder på flere nye tiltag, der har til formål at give branchen de bedste betingelser for at udforske løsninger, som gør en forskel. Foto: MCH/Lars Møller.

Rammen er den samme, men FoodTech-DNA’et er udviklet, når det til oktober igen gælder innovative løsninger inden for fødevareteknologi. For som branchens mødested ønsker FoodTech at udfordre netop fødevareindustriens status quo: at inspirere og at være med til at flytte grænserne for, hvad der er muligt inden for fødevareteknologi.
-Ambitionen er, at FoodTech skal være destinationen, hvor branchen mødes for sammen at udforske løsninger, der kan gøre en forskel, og hvor retningen for fremtidens fødevareteknologi sættes. Vi vil gerne sammen med udstillerne og deres kunder skabe et inspirerende og innovativt mødested, hvor vi gør hinanden klogere på, hvordan vi kan skabe fremtidens løsninger, lyder det fra Thue Bjørslev Jensen, projektchef i MCH A/S.
Også den grønne omstilling bliver helt central, idet FoodTech styrker ambitionerne om at være et sted med særligt fokus på løsninger, der kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Ny konference sætter retning
Ambitionerne for FoodTech betyder, at der vil være en forandret oplevelse i vente, og såvel udstillere som besøgende vil kunne opleve og være en del af flere nye events og aktiviteter, der understøtter FoodTechs fornyede DNA. Det gælder eksempelvis Global Dilemma Conference, der har til formål at italesætte og undersøge forskellige aspekter af fremtidens fødevarebranche.
-Konferencen tager fat på de store dilemmaer og udfordringer, som fødevareindustrien står over for – eksempelvis den grønne omstilling. Ambitionen er, at konferencen stiller skarpt på de relevante spørgsmål i forhold til fremtidens udfordringer og fungerer som et mødested med plads til både mennesker og meninger – og at deltagerne bliver klogere og bedre rustet til fremtidens udfordringer, forklarer Thue Bjørslev Jensen.
Konferencen, der arrangeres i samarbejde med Insight Event Denmark, udspiller sig på to scener – én, der via paneldebatter, diskussioner og keynotes fokuserer på de helt store spørgsmål og dilemmaer i branchen, og én, der byder på specialist talks ved eksempelvis udstillere, som her har muligheden for at præsentere cases og løsninger.

Velkendte indslag og stor opbakning
Udover de nye events og aktiviteter, der annonceres løbende, rummer FoodTech 2024 også populære, tilbagevendende events som eksempelvis IFC International Food Contest samt Water & Energy, der blandt andet indeholder IFC Water Congress.
Og noget tyder på, at udstillerne er med på både at værne om de traditionelle indslag og favne det nye DNA, med hvad det indebærer, og dermed være en del af løsningen på fremtidens udfordringer i fødevarebranchen – i hvert fald har flere end 225 udstillere allerede sikret sig en stand på årets messe.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024.

Seneste nyt fra redaktionen

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

ForskningFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop16. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens ”fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være [...]

Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

AktueltBranchenytInnovation16. 12. 2025

Danmarks teknologiske styrker inden for landbrugs- og fødevaresektoren vinder genklang på vigtige eksportmarkeder, hvor bæredygtighed og produktivitet står højt på dagsordenen. En analyse offentliggjort i efteråret - udført af Operate for Food Nation - viser et betydeligt vækstpotentiale for danske [...]

FoodprocesFokus holder juleferie

AktueltBranchenyt16. 12. 2025

Jul og nytår står for døren og det er tid til juleferie – det gælder også FoodprocesFokus. Dette er således det sidste nyhedsbrev i år. Vi udkommer igen onsdag den 7. januar 2026. Vi ønsker en glædelig jul og et godt nytår til alle…-Redaktionen [...]

Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

BranchenytPrimær produktion16. 12. 2025

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) er stolt af ny aftale, der sikrer muligheden for at bruge ny teknologi i den europæiske landbrugsproduktion. Det baner vejen for mere robuste, bæredygtige afgrøder og en stærkere europæisk fødevareforsyning. I en tid med store [...]

Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

InnovationNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage16. 12. 2025

Tetra Pak lancerer sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión den første papirbaserede barriereteknologi til juicekartoner – et vigtigt skridt mod at reducere afhængigheden af fossilbaseret materiale. Sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión har Tetra Pak [...]

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

ForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationTop09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og restaurantens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere [...]

Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltNavnenyt09. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene Bad Seed Brewing løb med hver [...]

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

AktueltBranchenytKonferencer og messer09. 12. 2025

I starten af december samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, [...]

Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

NavnenytProcesudstyr09. 12. 2025

Tetra Pak Processing Equipment SIA har købt Bioreactors.net - en lettisk virksomhed med næsten tre årtiers erfaring inden for design og fremstilling af bioreaktorløsninger til blandt andet produktion af en række proteiner. Bioreactors.net, der blev grundlagt i 1996, er et specialiseret [...]

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

Produktionsudstyr09. 12. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som er specialdesignet til produktion af [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    16.12.2025

  • Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

    16.12.2025

  • FoodprocesFokus holder juleferie

    16.12.2025

  • Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

    16.12.2025

  • Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

    16.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Årets Danske Bryggeri 2025

    09.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    09.12.2025

  • Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

    09.12.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    09.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik