• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

BranchenytUddannelse10. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Fødevarevirksomheder er klar med fritidsjob til unge, hvis barrierer fjernes

FødevareDanmark støtter regeringens ambition om, at flere unge skal have et fritidsjob. Fødevareorganisationen er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige jobs.

Leif Wilson Laustsen, direktør i FødevareDanmark, er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige fritidsjobs til unge, hvis en række barrierer fjernes.

Regeringen vil have flere unge til at tage et fritidsjob. Det er målet med et nyt udspil, der blev præsenteret i sidste uge af Ane Halsboe-Jørgensen (S), Stephanie Lose (V) og Jakob Engel-Schmidt (M).
Planen handler blandt andet om at lave nye og mere tidssvarende regler for, hvilke jobfunktioner de unge må varetage, hvor og hvornår de unge må arbejde samt bedre mulighed for at betjene ufarlige maskiner.
FødevareDanmark, som repræsenterer en række små og mellemstore fødevarevirksomheder, hilser initiativet velkomment.
-Det er glædeligt, at der nu er politisk vilje til at iværksætte nogle initiativer, som kan give flere unge mennesker deres første erfaringer med arbejdsmarkedet. Det vil både være til stor gavn for de unge selv, men også for samfundet, at man allerede i en tidlig alder lærer at indgå i et arbejdsfællesskab og lærer at påtage sig et ansvar. Det er kompetencer, som er vigtige senere i livet, siger Leif Wilson Laustsen, direktør for FødevareDanmark.

Mangler meningsfulde jobs
Ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Danmarks Statistik havde cirka halvdelen af alle 13-14-årige et fritidsjob i 1986. I 2022 var det under hver tredje – heraf størstedelen i supermarkeder og varehuse.
-På de knap 40 år er der 70.000 færre unge, der har et fritidsjob. Det er en kæmpe udfordring – særligt hos vores medlemmer, der har brugt fritidsjobbene til at skabe en interesse hos de unge, så de senere i deres skoletid har søgt erhvervsskolerne, fordi de har haft en bedre føling med, hvad det er for nogle døre og karrieremuligheder, et svendebrev åbner for. Fritidsjobbene er en fødekæde til en karriere inden for vores fag, siger Leif Wilson Laustsen videre.
Han mener, at der er opstået for mange barrierer på arbejdsmarkedet, som gør det svært for virksomhederne at finde meningsfuld beskæftigelse til de unge mennesker.
-Vores medlemmer vil rigtig gerne have de unge ind i deres virksomheder og skabe nogle meningsfulde og trygge jobs. Men det er et problem, hvis vi skærmer de unge for meget med unødvendige regler, så de eksempelvis ikke må betjene en opvaskemaskine. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu gerne vil i dialog med arbejdsmarkedets parter i forhold til, hvordan vi kan nedbryde nogle af disse barrierer, der står i vejen for at skabe meningsfulde fritidsjobs til de unge, siger han og afslutter:
-Får vi fjernet nogle af de barrierer, er vores medlemmer også klar til at finde de nødvendige jobs.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik