• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

BranchenytUddannelse10. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Fødevarevirksomheder er klar med fritidsjob til unge, hvis barrierer fjernes

FødevareDanmark støtter regeringens ambition om, at flere unge skal have et fritidsjob. Fødevareorganisationen er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige jobs.

Leif Wilson Laustsen, direktør i FødevareDanmark, er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige fritidsjobs til unge, hvis en række barrierer fjernes.

Regeringen vil have flere unge til at tage et fritidsjob. Det er målet med et nyt udspil, der blev præsenteret i sidste uge af Ane Halsboe-Jørgensen (S), Stephanie Lose (V) og Jakob Engel-Schmidt (M).
Planen handler blandt andet om at lave nye og mere tidssvarende regler for, hvilke jobfunktioner de unge må varetage, hvor og hvornår de unge må arbejde samt bedre mulighed for at betjene ufarlige maskiner.
FødevareDanmark, som repræsenterer en række små og mellemstore fødevarevirksomheder, hilser initiativet velkomment.
-Det er glædeligt, at der nu er politisk vilje til at iværksætte nogle initiativer, som kan give flere unge mennesker deres første erfaringer med arbejdsmarkedet. Det vil både være til stor gavn for de unge selv, men også for samfundet, at man allerede i en tidlig alder lærer at indgå i et arbejdsfællesskab og lærer at påtage sig et ansvar. Det er kompetencer, som er vigtige senere i livet, siger Leif Wilson Laustsen, direktør for FødevareDanmark.

Mangler meningsfulde jobs
Ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Danmarks Statistik havde cirka halvdelen af alle 13-14-årige et fritidsjob i 1986. I 2022 var det under hver tredje – heraf størstedelen i supermarkeder og varehuse.
-På de knap 40 år er der 70.000 færre unge, der har et fritidsjob. Det er en kæmpe udfordring – særligt hos vores medlemmer, der har brugt fritidsjobbene til at skabe en interesse hos de unge, så de senere i deres skoletid har søgt erhvervsskolerne, fordi de har haft en bedre føling med, hvad det er for nogle døre og karrieremuligheder, et svendebrev åbner for. Fritidsjobbene er en fødekæde til en karriere inden for vores fag, siger Leif Wilson Laustsen videre.
Han mener, at der er opstået for mange barrierer på arbejdsmarkedet, som gør det svært for virksomhederne at finde meningsfuld beskæftigelse til de unge mennesker.
-Vores medlemmer vil rigtig gerne have de unge ind i deres virksomheder og skabe nogle meningsfulde og trygge jobs. Men det er et problem, hvis vi skærmer de unge for meget med unødvendige regler, så de eksempelvis ikke må betjene en opvaskemaskine. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu gerne vil i dialog med arbejdsmarkedets parter i forhold til, hvordan vi kan nedbryde nogle af disse barrierer, der står i vejen for at skabe meningsfulde fritidsjobs til de unge, siger han og afslutter:
-Får vi fjernet nogle af de barrierer, er vores medlemmer også klar til at finde de nødvendige jobs.

Seneste nyt fra redaktionen

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

ForskningProcesudstyrTop18. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i fx pølser; takket være en indonesisk svamp. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk [...]

Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 11. 2025

Danskerne panter flere og flere dåser og flasker, der skal sorteres og genanvendes til nye. I november 2025 indviede Dansk Retursystem en ny fabrik i Fredericia, der bliver et vigtigt knudepunkt i Danmarks cirkulære infrastruktur. Fabrikken bliver den største i Danmark og skal håndtere de ca. tre [...]

Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

AktueltBranchenytKonferencer og messer18. 11. 2025

På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut, der blev afholdt i starten af november, blev der sat fokus på ultraforarbejdede fødevarer. Bekymringerne er reelle - men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning, lyder det fra Teknologisk [...]

DanePork slutter sig til FødevareDanmark

Navnenyt18. 11. 2025

Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation. Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i [...]

Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenyt18. 11. 2025

Gule ærter, kidneybønner, kikærter og linser – de såkaldte bælgfrugter – spiser danskerne i gennemsnit kun 10 gram af om dagen. Det er langt fra de 100 g om dagen, som de officielle Kostråd anbefaler for både sundhed og klima. Det vil projekt ”Dansk BælgBoost” ændre på. Målet er at gøre bl.a. danske [...]

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

ForskningProcesudstyrProduktionsudstyrTop10. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan [...]

Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

AktueltAutomation og robotter10. 11. 2025

Tetra Pak Factory OS giver fødevare- og drikkevareproducenter et samlet driftsoverblik i realtid og omsætter data til handlingsrettede indsigter for at øge effektiviteten, reducere spild og udnytte potentialet i AI. Tetra Pak præsenterer Tetra Pak Factory OS, der er virksomhedens nye løsning [...]

Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

AktueltBranchenytNavnenyt10. 11. 2025

Arla har en vigtig rolle i at sikre tilstrækkeligt med fødevarer for den danske befolkning. Derfor er Arla gået med i et samarbejde med en række andre danske virksomheder, der skal sikre Danmark i tilfælde af en krise. Som den første fødevarevirksomhed har Arla Foods tilsluttet sig [...]

Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Navnenyt10. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer – Rawbite - har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske [...]

Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

BranchenytPrimær produktion10. 11. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har sammen med partierne bag ”Aftale om Grøn skattereform for industri mv.” indgået en aftale, som skal sikre stabile rammevilkår for danske gartnerier. Den skal være med til at sikre, at forbrugerne også fremover kan finde danske kvalitetsprodukter i [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    18.11.2025

  • Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

    18.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

    18.11.2025

  • DanePork slutter sig til FødevareDanmark

    18.11.2025

  • Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

    18.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    10.11.2025

  • Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

    10.11.2025

  • Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

    10.11.2025

  • Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    10.11.2025

  • Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

    10.11.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik