• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Konferencer og messerProcesudstyrProduktionsudstyrTop09. 04. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Danske nyheder og innovationer på Seafood Processing Global 2024

Pavillon of Denmark vil summe af aktivitet, nye udstillere og spændende produktlanceringer på Seafood Processing Global (SPG) 2024, der afholdes den 23.-25. april i Barcelona.

Foto: freepik.com.

Seafood Processing Global er en del af Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, der er verdens største fagmesse for fiske- og skaldyrsindustrien. Her præsenteres både de nyeste fiske- og skaldyrsprodukter samt forarbejdningsteknologier, pakkemaskiner, fødevaresikkerhed og -hygiejne.
I år er der 2.087 udstillere fra 87 forskellige lande. Sidste afholdte messe tiltrak mere end 34.000 besøgende.

36 danske virksomheder slutter sig til Pavilion of Denmark
At udstille på en fagmesse er altid en god mulighed for både at møde de vigtigste interessenter i branchen og præsentere nye innovative produkter og løsninger. På SPG 2024 i Barcelona slutter 36 danske virksomheder sig til Pavillonen i Danmark for at fremvise deres løsninger til den globale forarbejdnings-, akvakultur- og fiskeindustri.
SPG er en af verdens førende fagmesser på området, og danske virksomheder bringer nogle af de mest innovative, bæredygtige og energieffektive løsninger til Barcelona.
-SPG er en af vores flagskibsudstillinger, og vi er glade for endnu en gang at bringe en stor gruppe danske leverandører til Barcelona for at møde vigtige interessenter og forretningspartnere og for at promovere deres produkter og de danske styrker, fortæller Martin Winkel Lilleoere, Chef for Fish Tech i Dansk Eksportforening, og arrangør af Pavillon of Denmark.

Fra fødevare og pharma til skaldyr
For flere danske virksomheder er det første gang, de udstiller på SPG. En af disse virksomheder er Beritech A/S, som indtil for nylig primært fokuserede på produktion til fødevare- og medicinalindustrien, men som nu også har ekspanderet til forarbejdning af skaldyr.

Som sådan vil SPG 2024 markere første gang, Beritech fremviser deres udstyr til forarbejdning af skaldyr og virksomheden introducerer helt nye og innovative produkter og løsninger, der endnu ikke er kommet på markedet:
-Selvom forarbejdning af skaldyr er relativt nyt for Beritech, er vi meget glade for endelig at introducere vores nye produkter i Barcelona. Samtidig er vi begejstrede for at tage nogle af vores nye kolleger med, da det er på grund af deres ekspertise på området, at vi har kunnet ekspandere og innovere så hurtigt på dette område. For os handler SPG ikke kun om at præsentere teknologi, men også om at skabe forbindelse til potentielle kunder og opbygge nye partnerskaber, siger Lars Jøker, Innovation Partner & Sales Manager hos Beritech.

Energibesparende pumpeteknologi
En anden ny virksomhed på Pavillonen i Danmark er LSM Pumps. Virksomheden fremstiller slangepumper til forskellige industrier, herunder bioenergi, akvakultur- og fiskeindustri, hvor fisk skal flyttes skånsomt og effektivt.
LSM Pumps har en helt ny peristaltisk slangepumpe til fiskeri- og akvakulturindustrien med til Barcelona. Pumpen, som er en smule mindre end nogle af de andre modeller fra LSM, er ikke engang på markedet endnu, men er blevet testet på havbrugsanlæg i Danmark.

Direktør Leo Sørensen ser frem til at præsentere den nye pumpe og møde nye samarbejdspartnere i Barcelona:
-Vores pumper er meget energieffektive på grund af den teknologi, vi bruger, som virkelig skiller sig ud fra konkurrenterne. Det sparer op til 80 pct af energien og reducerer emissionerne. Vi glæder os til at møde industrien på SPG og forhåbentlig vil det føre til nye forretningspartnerskaber med kunder fra hele verden, siger han.
LSM Pumps beskæftiger i øjeblikket 15 medarbejdere – men har så travlt, at virksomheden håber at fordoble antallet af medarbejdere. Samtidig udvides produktion med opførelsen af en helt ny fabrik.

Pavilion of Denmark er arrangeret af Dansk Eksportforening og støttet af Eksportrådet.

Udstillere på Pavilion of Denmark
Ammeraal Beltech Modular A/S
Atlantic Shipping A/S
Beck Pack Systems A/S
Beritech A/S
Billund Aquaculture A/S
BioMar A/S
Boleto ApS
Bollfilter Nordic Aps
Cabinplant A/S
Carsoe
CM Aqua Technologies ApS
CTIProcess ApS
DanFish International
DK Transportbaand ApS
DSI Dantech A/S
Envases Europe A/S
FOSS Analytical A/S
FoulingCure ApS
Hydrotech by Veolia
Haarslev Industries A/S
IRAS A/S
Jimco A/S
JS Proputec A/S
Kyocera Unimerco Tooling A/S
Landia A/S
LSM Pumps ApS
Mørenot Denmark A/S
OxyGuard International A/S
Process Integration ApS
RUNI A/S
ScanBelt A/S
Scanico A/S
Sika Footwear A/S
Smurfit Kappa Danmark A/S
Thyborøn Trawldoor A/S
Uni-Food Technic A/S
Pavilion of Denmark – Danish Export Association (organizer)

Seneste nyt fra redaktionen

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

ForskningHygiejne og fødevaresikkerhedKlima og miljøTop14. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en [...]

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

AktueltNavnenyt14. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været [...]

Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

AktueltKlima og miljøProcesudstyrVand- og energibesparende teknologier14. 10. 2025

For første gang har Arla Foods installeret elektrisk varmepumpeteknologi på spraytørringsprocessen på et mælkepulveranlæg – i stedet for at anvende naturgas. I dette tilfælde på AKAFA i Svenstrup. Og det har været en stor udfordring. Selvom Arla allerede bruger varmepumper på flere mejerier, [...]

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Konferencer og messer14. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder [...]

Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

Branchenyt14. 10. 2025

Den globale standard for bæredygtigt fiskeri, MSC, opfordrer nordatlantiske nationer til at indgå en retfærdig kvoteaftale for at beskytte fiskerier, marine økosystemer og lokalsamfund. Marine Stewardship Council (MSC) advarer om, at de nordøstatlantiske bestande af makrel, sild og blåhvilling [...]

Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop07. 10. 2025

En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de bakterier, der lever på dem, kan forvandle mælk til yoghurt. Det giver både ny viden om fortidens madtraditioner og en af nutidens store madtrends, og så [...]

Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

AktueltKonferencer og messer07. 10. 2025

HI-messen samlede atter industrien til tre fantastiske teknologidage i Herning. Hallerne var vanen tro fyldt med lækker teknologi, ingeniørkunst, glade mennesker og god stemning – også mejeribranchens altoverskyggende mødested, den kombinerede udstilling og konkurrence, International Food Contest, [...]

Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

AktueltAutomation og robotterBranchenyt07. 10. 2025

Danmark fortsætter som robotfrontløber trods europæisk afmatning. Det viser de nye robottal fra International Federation of Robotics (IFR). På trods af fald i antallet af nyinstallerede robotter klarer Danmark sig markant bedre end de fleste europæiske lande – især takket være og fødevare- og [...]

Hæder til dansk destilleri

Navnenyt07. 10. 2025

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. Ved at udnytte de naturlige mælkesyrebakterier på dansk økologisk byg, har de formået at skabe et whiskyudtryk som slog benene væk under juryen. Det københavnske destilleri er netop vendt hjem [...]

ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

BranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed07. 10. 2025

FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for at skrive ”æg” med små bogstaver på pakke hjemmelavede frikadeller. Efter pres fra brancheorganisationen FødevareDanmark [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    14.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    14.10.2025

  • Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

    14.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    14.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    14.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    07.10.2025

  • Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

    07.10.2025

  • Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

    07.10.2025

  • Hæder til dansk destilleri

    07.10.2025

  • ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

    07.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik