• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Konferencer og messerProcesudstyrProduktionsudstyrTop09. 04. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Danske nyheder og innovationer på Seafood Processing Global 2024

Pavillon of Denmark vil summe af aktivitet, nye udstillere og spændende produktlanceringer på Seafood Processing Global (SPG) 2024, der afholdes den 23.-25. april i Barcelona.

Foto: freepik.com.

Seafood Processing Global er en del af Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, der er verdens største fagmesse for fiske- og skaldyrsindustrien. Her præsenteres både de nyeste fiske- og skaldyrsprodukter samt forarbejdningsteknologier, pakkemaskiner, fødevaresikkerhed og -hygiejne.
I år er der 2.087 udstillere fra 87 forskellige lande. Sidste afholdte messe tiltrak mere end 34.000 besøgende.

36 danske virksomheder slutter sig til Pavilion of Denmark
At udstille på en fagmesse er altid en god mulighed for både at møde de vigtigste interessenter i branchen og præsentere nye innovative produkter og løsninger. På SPG 2024 i Barcelona slutter 36 danske virksomheder sig til Pavillonen i Danmark for at fremvise deres løsninger til den globale forarbejdnings-, akvakultur- og fiskeindustri.
SPG er en af verdens førende fagmesser på området, og danske virksomheder bringer nogle af de mest innovative, bæredygtige og energieffektive løsninger til Barcelona.
-SPG er en af vores flagskibsudstillinger, og vi er glade for endnu en gang at bringe en stor gruppe danske leverandører til Barcelona for at møde vigtige interessenter og forretningspartnere og for at promovere deres produkter og de danske styrker, fortæller Martin Winkel Lilleoere, Chef for Fish Tech i Dansk Eksportforening, og arrangør af Pavillon of Denmark.

Fra fødevare og pharma til skaldyr
For flere danske virksomheder er det første gang, de udstiller på SPG. En af disse virksomheder er Beritech A/S, som indtil for nylig primært fokuserede på produktion til fødevare- og medicinalindustrien, men som nu også har ekspanderet til forarbejdning af skaldyr.

Som sådan vil SPG 2024 markere første gang, Beritech fremviser deres udstyr til forarbejdning af skaldyr og virksomheden introducerer helt nye og innovative produkter og løsninger, der endnu ikke er kommet på markedet:
-Selvom forarbejdning af skaldyr er relativt nyt for Beritech, er vi meget glade for endelig at introducere vores nye produkter i Barcelona. Samtidig er vi begejstrede for at tage nogle af vores nye kolleger med, da det er på grund af deres ekspertise på området, at vi har kunnet ekspandere og innovere så hurtigt på dette område. For os handler SPG ikke kun om at præsentere teknologi, men også om at skabe forbindelse til potentielle kunder og opbygge nye partnerskaber, siger Lars Jøker, Innovation Partner & Sales Manager hos Beritech.

Energibesparende pumpeteknologi
En anden ny virksomhed på Pavillonen i Danmark er LSM Pumps. Virksomheden fremstiller slangepumper til forskellige industrier, herunder bioenergi, akvakultur- og fiskeindustri, hvor fisk skal flyttes skånsomt og effektivt.
LSM Pumps har en helt ny peristaltisk slangepumpe til fiskeri- og akvakulturindustrien med til Barcelona. Pumpen, som er en smule mindre end nogle af de andre modeller fra LSM, er ikke engang på markedet endnu, men er blevet testet på havbrugsanlæg i Danmark.

Direktør Leo Sørensen ser frem til at præsentere den nye pumpe og møde nye samarbejdspartnere i Barcelona:
-Vores pumper er meget energieffektive på grund af den teknologi, vi bruger, som virkelig skiller sig ud fra konkurrenterne. Det sparer op til 80 pct af energien og reducerer emissionerne. Vi glæder os til at møde industrien på SPG og forhåbentlig vil det føre til nye forretningspartnerskaber med kunder fra hele verden, siger han.
LSM Pumps beskæftiger i øjeblikket 15 medarbejdere – men har så travlt, at virksomheden håber at fordoble antallet af medarbejdere. Samtidig udvides produktion med opførelsen af en helt ny fabrik.

Pavilion of Denmark er arrangeret af Dansk Eksportforening og støttet af Eksportrådet.

Udstillere på Pavilion of Denmark
Ammeraal Beltech Modular A/S
Atlantic Shipping A/S
Beck Pack Systems A/S
Beritech A/S
Billund Aquaculture A/S
BioMar A/S
Boleto ApS
Bollfilter Nordic Aps
Cabinplant A/S
Carsoe
CM Aqua Technologies ApS
CTIProcess ApS
DanFish International
DK Transportbaand ApS
DSI Dantech A/S
Envases Europe A/S
FOSS Analytical A/S
FoulingCure ApS
Hydrotech by Veolia
Haarslev Industries A/S
IRAS A/S
Jimco A/S
JS Proputec A/S
Kyocera Unimerco Tooling A/S
Landia A/S
LSM Pumps ApS
Mørenot Denmark A/S
OxyGuard International A/S
Process Integration ApS
RUNI A/S
ScanBelt A/S
Scanico A/S
Sika Footwear A/S
Smurfit Kappa Danmark A/S
Thyborøn Trawldoor A/S
Uni-Food Technic A/S
Pavilion of Denmark – Danish Export Association (organizer)

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

Hygiejne og fødevaresikkerhedProduktionsudstyrTop09. 09. 2025

Forbrugerne kan blive beskyttet mod den livsfarlige bakterie listeria, som udgør en stigende risiko i fødevarer, af den energibesparende teknologi raslysering fra danske Lyras A/S. Listeria var årsag til mindst 340 dødsfald i Europa i 2023 og er lige nu skyld i, at store mængder franske fødevarer [...]

Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

AktueltKonferencer og messer09. 09. 2025

Siden 1951 har drinktec-messen samlet den internationale industri for drikkevarer og flydende fødevarer. I år sker dette fra den 15. til 19. september i München. Messen dækker hele værdikæden fra råvarer og ingredienser over procesteknologi og maskiner til påfyldning og emballering til [...]

Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed09. 09. 2025

Den nyeste DANMAP-rapport fra DTU Fødevareinstitut og Statens Serum Institut viser, at antibiotikaresistens i E. coli bakterier fra dansk kyllingekød fortsat ligger på et lavt niveau – særligt for stoffer, der er afgørende for behandling af mennesker. Til gengæld peger rapporten på en bekymrende [...]

Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

Branchenyt09. 09. 2025

Debatten om stigende fødevarepriser fylder meget i både medier og samfund. Forklaringen er - ifølge Dansk Akvakultur Producentorganisation - sammensat, men i korte træk handler det om, at den globale efterspørgsel stiger hurtigere end udbuddet. Verdens befolkning nærmer sig otte milliarder, og [...]

Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

Konferencer og messer09. 09. 2025

Sikkerhed og beredskab har aldrig været vigtigere end i dag. Branden i Børsen og det ændrede sikkerhedsbillede internationalt betyder en ny sikkerhedsmæssig virkelighed for danske virksomheder anno 2025. På konferencen fortæller en stor dansk fødevarevirksomhed om, hvordan de arbejder med [...]

Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

Konferencer og messerLaboratorieteknikTop03. 09. 2025

Den 10. og 11. september byder smilets by, Aarhus, velkommen til LabDays Aarhus 2025 i Aarhus Congress Center. Messen sætter ny rekord med 97 udstillere – og den tegner således til at blive årets største event for den skandinaviske laboratoriebranche. I næste afholdes LabDays Aarhus 2025 – [...]

Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt03. 09. 2025

Den danske fødevarevirksomhed Nocla udvider sit strategiske fundament med et stærkere fokus på ingredienser og videnssamarbejde. Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation er i centrum, når Nocla tager næste skridt i sin vækstrejse: Ny kategori. Klar struktur. Og nye ingredienser på [...]

Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed02. 09. 2025

I 2024 blev der registreret 55 fødevarebårne sygdomsudbrud i Den Centrale Udbrudsgruppe, som består af DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut. Året var især præget af tre store salmonellaudbrud fra henholdsvis salat og kød. Det fremgår af den nye årlige zoonoserapport, [...]

SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

Navnenyt02. 09. 2025

SEGES Innovation og datterselskabet Datalogisk samler nu kræfterne i ét fællesskab. Målet er at blive Nordeuropas største leverandør af planteprogrammer til landbruget. Innovationsvirksomheden SEGES Innovation overtog i 2024 det fulde ejerskab af it-virksomheden Datalogisk, der hidtil har kørt [...]

Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

Navnenyt02. 09. 2025

DAN-doors A/S præsenterer markedets første danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum - ned til -30°C. Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed. DAN-doors A/S hæver barren i byggeriet med lanceringen af en ny 1-fløjet, hængslet EI₂90-branddør til frostrum. Døren er udviklet og [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

    09.09.2025

  • Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

    09.09.2025

  • Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

    09.09.2025

  • Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

    09.09.2025

  • Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

    09.09.2025

  • Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

    03.09.2025

  • Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

    03.09.2025

  • Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

    02.09.2025

  • SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

    02.09.2025

  • Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

    02.09.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik