• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer09. 04. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Danmarkmesterskabet i 3D-print udspiller sig på FoodTech

Som noget nyt byder FoodTech i år på DM i 3D-print – en teknologi, der i stigende grad vinder indpas i fødevareindustrien. Danmarksmesterskabet henvender sig til erhvervsskoleelever, og dermed lægges der op til at skabe relationer imellem de kommende generationer og industrien.

Sådan så det ud, da vinderne af DM i 3D-print 2023 blev kåret. Foto: MCH/Lars Møller.

Så sent som sidste år fandt DM i 3D-print sted på en messe i MCH Messecenter Herning, da HI-messen dannede rammen om mesterskabet, og det var så stor en succes, at den nu gentages – blot på FoodTech, den samlende destination for fremtidens fødevareteknologi.
Og det giver ifølge Troels Nepper, der er projektleder hos DM-arrangøren Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur, rigtig god mening.
-FoodTech giver os mulighed for at præsentere de unikke teknologier, vi arbejder med til DM i 3D-print, til en branche, hvor teknologierne endnu ikke er så kendte. Jeg tror, at det bliver lidt af en øjenåbner for mange af udstillerne og de besøgende. Det lyder måske lidt kontant, men det er jo en del af Danmarks fremtid, vi snakker om. De unge mennesker, erhvervsskoleeleverne, er den fremtidige arbejdskraft, så det er vigtigt, at de viser vejen i forhold til, hvordan man anvender de nyeste teknologier, fastslår Troels Nepper.
Og den vej får de studerende mulighed for at demonstrere i en femdelt konkurrence, hvor der dystes i fem forskellige kategorier og anvendes hardware fra øverste hylde.
-De besøgende, der overværer konkurrencen, får indsigt i en cutting edge-produktionsteknologi, der lige nu er i rivende udvikling, og som rummer et stort potentiale for optimering af produktion i fødevareindustrien. Kort sagt bliver det lidt af en øjenåbner – også i forhold til bæredygtighed i produktionsprocesser, konstaterer Troels Nepper.
Foruden DM i 3D-print vil der i området være udstillere med løsninger inden for 3D-teknologi, herunder løsninger med relevans for fødevareindustrien.

Vigtigt for virksomheder at få syn for sagen
Blandt udstillerne i 3D-området på HI-messen var Teknologisk Institut, som også udstiller på FoodTech. Brian Lykke Christensen, forretningsleder i netop Teknologisk Institut, var én af dommerne til sidste års DM i 3D-print, og han ser en stor og vigtig synergieffekt i, at ungdommen qua konkurrencen møder den etablerede industri – og ikke mindst vice versa.
-For at virksomhederne kan se, hvor kompetente potentielle kandidater er, er det meget vigtigt, at det bliver præsenteret live, så det ikke blot er noget, vi går og taler om, men at virksomhederne også kan møde de deltagende og ved selvsyn se, hvad den unge generation har at byde på, og hvad 3D-print handler om og hvilke discipliner, der knytter sig dertil, mener Brian Lykke Christensen og fortæller om sine oplevelser på HI-messen:
-Det var min oplevelse, at der var en del flere besøgende end tidligere i og omkring konkurrencen, og at de besøgende derefter cirkulerede rundt på de mange 3D-print-stande, der var i hallen. Alle, som kom forbi vores stand, kom med positive tilkendegivelser om konkurrencen.

Foto: MCH/Lars Møller.

DM i 3D-print 2024 arrangeres i samarbejde med Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur, Videnscenter for Automation og Robotteknologi, AM Learning Lab / Herningsholm og CFI – Center for Industri.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024.

Seneste nyt fra redaktionen

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

ForskningProcesudstyrTop18. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i fx pølser; takket være en indonesisk svamp. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk [...]

Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 11. 2025

Danskerne panter flere og flere dåser og flasker, der skal sorteres og genanvendes til nye. I november 2025 indviede Dansk Retursystem en ny fabrik i Fredericia, der bliver et vigtigt knudepunkt i Danmarks cirkulære infrastruktur. Fabrikken bliver den største i Danmark og skal håndtere de ca. tre [...]

Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

AktueltBranchenytKonferencer og messer18. 11. 2025

På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut, der blev afholdt i starten af november, blev der sat fokus på ultraforarbejdede fødevarer. Bekymringerne er reelle - men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning, lyder det fra Teknologisk [...]

DanePork slutter sig til FødevareDanmark

Navnenyt18. 11. 2025

Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation. Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i [...]

Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenyt18. 11. 2025

Gule ærter, kidneybønner, kikærter og linser – de såkaldte bælgfrugter – spiser danskerne i gennemsnit kun 10 gram af om dagen. Det er langt fra de 100 g om dagen, som de officielle Kostråd anbefaler for både sundhed og klima. Det vil projekt ”Dansk BælgBoost” ændre på. Målet er at gøre bl.a. danske [...]

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

ForskningProcesudstyrProduktionsudstyrTop10. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan [...]

Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

AktueltAutomation og robotter10. 11. 2025

Tetra Pak Factory OS giver fødevare- og drikkevareproducenter et samlet driftsoverblik i realtid og omsætter data til handlingsrettede indsigter for at øge effektiviteten, reducere spild og udnytte potentialet i AI. Tetra Pak præsenterer Tetra Pak Factory OS, der er virksomhedens nye løsning [...]

Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

AktueltBranchenytNavnenyt10. 11. 2025

Arla har en vigtig rolle i at sikre tilstrækkeligt med fødevarer for den danske befolkning. Derfor er Arla gået med i et samarbejde med en række andre danske virksomheder, der skal sikre Danmark i tilfælde af en krise. Som den første fødevarevirksomhed har Arla Foods tilsluttet sig [...]

Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Navnenyt10. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer – Rawbite - har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske [...]

Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

BranchenytPrimær produktion10. 11. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har sammen med partierne bag ”Aftale om Grøn skattereform for industri mv.” indgået en aftale, som skal sikre stabile rammevilkår for danske gartnerier. Den skal være med til at sikre, at forbrugerne også fremover kan finde danske kvalitetsprodukter i [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    18.11.2025

  • Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

    18.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

    18.11.2025

  • DanePork slutter sig til FødevareDanmark

    18.11.2025

  • Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

    18.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    10.11.2025

  • Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

    10.11.2025

  • Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

    10.11.2025

  • Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    10.11.2025

  • Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

    10.11.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik