• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt05. 11. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Arla Foods annoncerer ændringer i sin direktion og Executive Management Team

Arla Foods udnævner Torben Dahl Nyholm, Chief Financial Officer (CFO) og Executive Vice President (EVP), til sin direktion. Torben Dahl Nyholm efterfølger direktionsmedlem og medlem af Executive Management Teamet (EMT) samt EVP for Arla Foods’ europæiske forretning, Peter Giørtz-Carlsen, som er ansat som ny CEO for DLG Group. Den nye EVP for den europæiske forretning og nyt EMT-medlem bliver Mark Boot, Senior Vice President (SVP) for Arla Foods’ forretning i Holland, Belgien og Frankrig.

Fra venstre: Peter Giørtz-Carlsen, Torben Dahl Nyholm og Mark Boot.

Medlem af direktionen og Executive Management Teamet (EMT) samt EVP (Executive Vice President) for Arla Foods’ europæiske forretning, Peter Giørtz-Carlsen, forlader Arla Foods for at blive CEO for det danske andelsselskab DLG Group. CFO og EVP for Finans, Jura, IT og Strategi, Torben Dahl Nyholm, træder derfor ind i Arla Foods’ direktion. Arla Foods’ direktion består af to personer, og fra 1. december 2024 vil den bestå af Arla Foods’ CEO, Peder Tuborgh, og CFO og EVP, Torben Dahl Nyholm.
Om ændringerne siger Arla Foods’ CEO, Peder Tuborgh:
-Jeg har arbejdet tæt sammen med Peter lige siden han kom til Arla. Gennem årene har han leveret over forventningerne til vores landmandsejere, og vi har opnået stærke resultater under hans ledelse. Selvom jeg vil savne Peters ekstraordinære dedikation og at have ham ved min side, er jeg glad på hans vegne og tilfreds med, at Arla kan fostre en stærk CEO til DLG.
Arla Foods’ bestyrelse har udnævnt Torben Dahl Nyholm, til sin direktion.
-Jeg er glad for, at bestyrelsen har udnævnt Torben Dahl Nyholm, til Arla Foods’ direktion. Gennem sin karriere i Arla har Torben vist sig at være en fremragende leder. Hans fokus på vækst og evne til både at innovere og beskytte vores andelsselskab er bemærkelsesværdig, siger Peder Tuborgh videre.
-Jeg er stolt over at blive betroet en rolle i Arlas direktion, og jeg ser frem til muligheden for at arbejde endnu tættere med Arlas bestyrelse for at opnå Arlas ambitioner og realisere vores vision, udtaler Torben Dahl Nyholm.
Som erstatning for Peter Giørtz-Carlsen tiltræder Mark Boot som EVP for den europæiske forretning og medlem af EMT senest fra 1. februar 2025. Mark Boot kom til Arla Foods i 2016 og har en solid erfaring fra Unilever og Royal Friesland Campina. Mark Boot har tidligere ledet Arla Foods’ forretning i Sydøstasien og er i øjeblikket Senior Vice President for den kommercielle forretning i Holland, Belgien og Frankrig.
Om udnævnelsen af Mark Boot siger Peder Tuborgh:
-Jeg er meget glad for at byde Mark velkommen til Arla Foods’ Executive Management Team. Mark har gjort et fremragende arbejde i sine år hos Arla, og gennem sin karriere har han vist stærkt kommercielt lederskab. Jeg er overbevist om, at han vil være en stor gevinst for både vores EMT og den europæiske forretning.
-Jeg er beæret over at blive betroet ansvaret. Jeg ser frem til at styrke vores forretning yderligere og samarbejde med Arlas landmandsejere og kolleger i hele Europa, supplerer Mark Boot.
Senest fra 1. februar 2025 vil Peter Giørtz-Carlsen forlade Arla Foods. Processen med at finde en afløser for Mark Boot er iværksat.

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

BranchenytFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop02. 12. 2025

På AU Viborg er forskere klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO2 og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. I november 2025 åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på [...]

Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

AktueltNavnenytProduktionsudstyr02. 12. 2025

Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer. Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat [...]

Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

AktueltAutomation og robotterBranchenyt02. 12. 2025

Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi, der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne. De nye, spisemodne avocadoer kommer som Irma-produkt fra uge 49. De fleste kender det: Man skal bruge en avocado, [...]

Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

Branchenyt02. 12. 2025

Nye bioteknologier har potentiale til at revolutionere fx fødevareproduktion, medicin, behandling og miljøbeskyttelse. Patenter på bioteknologi har både vidtrækkende konsekvenser for, hvilke bioteknologier, der bliver udviklet såvel som, hvem der kan få adgang til de udviklede teknologier. Nu sætter [...]

Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

Fremtidens fødevareproduktionNye føde- og drikkevarer02. 12. 2025

Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og [...]

Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

InnovationNavnenytProcesudstyrTop25. 11. 2025

Den danske biotekvirksomhed Chromologics fremstiller effektive, naturlige og bæredygtige farver til fødevarer ved hjælp af fermenteringsteknologi. Sammen med bl.a. Novo Holdings investerer EIFO i virksomheden. Med den nye finansiering kan Chromologics tage de sidste skridt mod lancering af deres [...]

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

AktueltNavnenytProduktionsudstyr25. 11. 2025

I sidste uge modtog Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, [...]

Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en ny serie af "selvtænkende" termoformere, der kontinuerligt analyserer egne processer. Serien repræsenterer ikke alene et stort skridt i den teknologiske udvikling; den understøtter også den grønne omstilling – og spås at blive en gamechanger for [...]

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Fremtidens fødevareproduktionMadspildsløsningerNavnenyt25. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden og med Teknologisk Institut i front, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship [...]

Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

Pakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

I sidste uge tog Coop endnu et skridt mod mindre plastaffald i hverdagen. Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie, ”Coop”, produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle plastlåg. Det drejer sig om 4,7 millioner bægre og giver en årlig reduktion på 15 ton [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    02.12.2025

  • Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

    02.12.2025

  • Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

    02.12.2025

  • Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

    02.12.2025

  • Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

    02.12.2025

  • Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

    25.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    25.11.2025

  • Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

    25.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    25.11.2025

  • Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik