• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltNavnenyt09. 12. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Årets Danske Bryggeri 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene

Bad Seed Brewing. Foto: Bad Seed Brewing/Danske Ølentusiaster.

Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster i december kårede Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet var på forhånd blandt de mest indstillede – ni lokalafdelinger pegede på dem – og blev dermed en af de klare finalister i et stærkt felt på 10 bryggerier.
Bryggeriet har gennem de seneste år markeret sig som et af landets mest profilerede og ambitiøse mikrobryggerier, særligt kendt for sin kompromisløse stil, sin stærke råvarefokus og sin evne til at spænde bredt uden at miste præcision. Fra bryggeriet og gennem et omfattende distributionsnet leverer Bad Seed Brewing alt fra sprøde, tyske-inspirerede lagerøl til moderne humledrevne IPA’er, kraftige fadlagrede Stouts og komplekse Barley Wines.
Og det tror stifter Fredrik Hector Schmidt, har været medvirkende til, at de i år har vundet:
-Vi er meget meget kompromisløse i vores tilgang til den måde, vi laver øl på og i særdeleshed er vi meget optagede af at investere i kvaliteten af vores produkter, for at vores kunder får den bedst mulige oplevelse. Fx med vores IPA’er har vi skubbet til grænserne for, hvor meget, vi tør tilsætte, og hvad det så har gjort ved prisen. Der har vi været gode til at tage nogle chancer – at turde investere i vores øl – og vi oplever, at folk har kunnet smage, at vi har har givet den gas. Det giver blod på tanden, og motiverer os enormt til at blive ved med at skubbe grænserne for vores øl.
Bad Seed Brewing blev grundlagt i 2013 af brygger og stifter Fredrik Hector Schmidt med formålet at brygge moderne, kreative øl. Efter flere år som kontraktbrygger realiserede han drømmen om eget bryggeri, da Bad Seed Brewing i 2018 overtog lokalerne i det tidligere Landkær Bryggeri i Gudumholm lidt uden for Aalborg. Med egne faciliteter fik bryggeriet mulighed for at arbejde endnu mere målrettet med både klassiske traditioner og nye udtryk – og for at udfordre forbrugernes forventninger til, hvad dansk håndværksøl kan være.
-Vi synes vi har formået at skabe en platform, hvor vi kan lave nogle øl, som ikke nødvendigvis er noget forbrugeren ellers har på deres radar. På den måde er vi med til at vise de nyere øldrikkere værdien af en god lagerøl, en god engelsk Bitter eller noget helt tredje midt i et landskab, som ellers er præget meget af IPA, sure øl og Stouts. Det lægger os meget på sinde at have et kreativt outlet i de mere klassiske stilarter, og det kan vi mærke bliver taget rigtigt godt imod, siger stifteren.

Danske Ølentusiaster ønsker tillykke
Landsformand for Danske Ølentusiaster, Niels Torm, ønsker Bad Seed tillykke med det flotte valg:
-Prisen er vores medlemmers anerkendelse af vinderens bidrag til den danske ølscene i året der gik, og som landsformand er det mig en ære at lykønske Bad Seed med sejren. Den er jer vel undt – og ganske velfortjent når man ser hvordan jeres øl modtages af såvel professionelle, kolleger som vores medlemmer.
I indstillingerne fra lokalafdelingerne fremhæves bryggeriets vedholdende kvalitetsniveau, deres evne til at udvikle nye øl uden at gå på kompromis med håndværket, samt et år med markante udgivelser som blandt andre Leviathan og Doom Drip. Samtidig roses Bad Seed Brewing for et aktivt aftryk på scenen med egen festival, samarbejder med danske og internationale topbryggerier – herunder det roste collab med tjekkiske Vinohradský pivovar – og en stærk synlighed på ølbarer og i specialbutikker.

Et stærkt finalefelt
Processen med at finde Årets Danske Bryggeri har i år gennemgået en ændring. Tidligere kunne man stemme på alle indstillede bryggerier, men i 2025 gik kun de otte med flest indstillinger videre til finalen. Da tre bryggerier delte ottendepladsen, blev finalefeltet udvidet til 10. Derefter kunne medlemmerne af foreningen stemme på deres kandidat fra d. 7. og frem til d. 30. november.
Andenpladsen og tredjepladsen gik til to tidligere vindere af prisen, Det Lille Bryggeri og Fanø Bryghus, der fik henholdsvis 19 og 17 pct. af stemmerne. I alt afgav 1.474 medlemmer af Danske Ølentusiaster deres stemme.
Prisen bliver hvert år uddelt af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster, og siden 2011 har det ene og alene været medlemmernes stemmer, som afgjorde hvem der modtog prisen.

Kilde: Danske Ølentusiaster.

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

ForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationTop09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og restaurantens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere [...]

Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltNavnenyt09. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene Bad Seed Brewing løb med hver [...]

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

AktueltBranchenytKonferencer og messer09. 12. 2025

I starten af december samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, [...]

Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

NavnenytProcesudstyr09. 12. 2025

Tetra Pak Processing Equipment SIA har købt Bioreactors.net - en lettisk virksomhed med næsten tre årtiers erfaring inden for design og fremstilling af bioreaktorløsninger til blandt andet produktion af en række proteiner. Bioreactors.net, der blev grundlagt i 1996, er et specialiseret [...]

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

Produktionsudstyr09. 12. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som er specialdesignet til produktion af [...]

Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

BranchenytFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop02. 12. 2025

På AU Viborg er forskere klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO2 og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. I november 2025 åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på [...]

Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

AktueltNavnenytProduktionsudstyr02. 12. 2025

Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer. Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat [...]

Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

AktueltAutomation og robotterBranchenyt02. 12. 2025

Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi, der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne. De nye, spisemodne avocadoer kommer som Irma-produkt fra uge 49. De fleste kender det: Man skal bruge en avocado, [...]

Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

Branchenyt02. 12. 2025

Nye bioteknologier har potentiale til at revolutionere fx fødevareproduktion, medicin, behandling og miljøbeskyttelse. Patenter på bioteknologi har både vidtrækkende konsekvenser for, hvilke bioteknologier, der bliver udviklet såvel som, hvem der kan få adgang til de udviklede teknologier. Nu sætter [...]

Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

Fremtidens fødevareproduktionNye føde- og drikkevarer02. 12. 2025

Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Årets Danske Bryggeri 2025

    09.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    09.12.2025

  • Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

    09.12.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    09.12.2025

  • Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    02.12.2025

  • Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

    02.12.2025

  • Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

    02.12.2025

  • Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

    02.12.2025

  • Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik